We maken kennis met Wim Bakker die geboren is en nog steeds woont aan de Korte Hartweg in Soest. Er wordt stilgestaan bij de bezettingsjaren en hoe de familie Bakker in Soest is komen wonen vanwege zijn arbeidscontract bij Van Straten en Boon papier (Strabo), die vanuit Zaandam, via Den Haag naar Den Dolder is verhuisd. Op de Korte Hartweg kregen in 1934 drie gezinnen (Bakker, Hooyschuur en Beijersbergen, waarvan de vader werkte bij Strabo, een huis van de woningbouwvereniging.
Wim vertelt over zijn vader die vaak ondergedoken zat bij Mariënburg. In de Korte Hartweg woonden veel Duitsers. De Duitsers waren in die tijd vaak op zoek naar arbeidskrachten en dat leidde menig maal tot een razzia.
Verder deel Wim het verhaal van de ontploffing aan de Korte Hartweg waarbij 2 jongens van de familie Hooyschuur om het leven kwamen.
Tot slot in dit gedeelte van het interview twee verhalen rondom het verkrijgen van voedsel, t.w. de ongelukkige tocht van broer Bas naar Lanser waar hij op bonnen voedsel kreeg maar op de terugweg verloor doordat hij met zijn fiets onderuit ging en de tocht met zijn vader net na WO II naar familie in Beverwijk waarbij ze in Amsterdam een ongeluk kregen en wel op een bijzondere wijze uiteindelijk hun doel bereikten.
Track 2
Door de oorlog heeft Wim niet de kleuterschool kunnen bezoeken. Zijn schoolperiode begon in de eerste klas van de Mariaschool bij Juffrouw Jansen, de tweede klas bij Paula van Alphen waardoor hij ook bij het kinderkoor De Schellenbellen terecht kwam en elke week meeging naar de KRO-studio voor deelname aan een radio uitzending. Aansluitend naar de Ambachtsschool in Amersfoort bij Don Bosco aan de Leusderweg.
Na school aan het werk bij Gijs van den Pol, waar hij kind aan huis werd. Gijs en zijn vrouw Co hadden geen eigen kinderen maar wel 3 aangenomen uit Duitsland afkomstige kinderen Rina, Renate en Hans.
Voor de militaire dienst naar de mariniers, eerst in Doorn, toen klaar gestoomd voor een uitzending naar Nieuw-Guinea, welke uitzending niet is door gegaan en Wim in Den Helder werd gestationeerd. De laatste tijd van zijn dienstplicht vervuld in Hollandse Rading waar meer Soesters actief waren o.a. vader en zoon Jan van der Lugt.
Na zijn dienstplicht van 24 maanden weer terug bij Gijs van den Pol in een periode dat prefab bouwen in opkomst was en hij in Zweden enkele dagen in Upsala een bedrijf bezocht dat prefab woningen maakte. Daarna op de Van Lenneplaan waar Van den Pol inmiddels was gevestigd alles uitwerken zodat op grote projecten van o.a. Verwelius kon worden ingeschreven.
Na enkele jaren een uitstapje naar ULC in Utrecht, maar in 1984 toch weer terug naar Van den Pol. Hier heeft Wim tot 1989 gewerkt toen hij een herseninfarct kreeg en niet meer zijn werk kon uitvoeren.
Track 3
In dit deel van het interview worden enthousiaste verhalen gedeeld over hoe hij zijn vrouw Anneke heeft ontmoet in Eemnes via de Instuifbijeenkomsten, zijn gezin met 2 dochters (Sandra en Esther) en inmiddels uitgebreid met klein- en zelfs achterkleinkinderen, en tot slot zijn hobby’s zoals het werken met ijzer zoals het maken van hekken, het verzamelen van postzegels, het zingen bij Apollo, het voetballen in het succesvolle bedrijfsteam van Van den Pol tijdens de zomeravondcompetitie, en tegenwoordig het herstellen van kinderfietsen.